Vastgesteld bestemmingsplan Langzaamverkeersbrug Moorland in Oirschot

Logo Oirschot

Op 20 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan “Langzaamverkeersbrug Moorland” met planidentificatie NL.lMRO.0323.BPOllvbrugMoorland-VAST gewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van een langzaamverkeersbrug over het Wilhelminakanaal tussen Moorland en het Standaardplein in Oirschot.

Gewijzigde vaststelling

Vanaf 9 februari 2017 heeft het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Dit is op 8 februari 2017 gepubliceerd in het Oirschots weekjournaal, de Staatscourant en de gemeentelijke website. Tijdens deze termijn van terinzagelegging zijn bij de gemeenteraad 5 schriftelijke zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. Eén zienswijze is ondertekend door 15 personen wonend aan de noordzijde van het Wilhelminakanaal: een persoon van deze lijst heeft daarnaast zelf een zienswijze ingediend. Zienswijze 3 is ondertekend door 18 personen uit het gebied De Kemmer. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van deze zienswijzen gewijzigd.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben kort samengevat betrekking op:

  • 1.

    Het bestemmingsvlak Waarde - Ecologie zal worden vergroot in overeenstemming met het aanduidingsgebied EVZ in de Verordening Ruimte.

  • 2.

    In het bestemmingsplan nemen we een aanvullend geluidonderzoek op dat ingaat op het woon- en leefklimaat;

  • 3.

    In het bestemmingsplan nemen wij een bezonningsstudie op waarin wordt aangetoond dat er geen gevolgen zijn voor zonlichttoetreding in de woningen aan de noordzijde van het Wilhelminakanaal.

  • 4.

    Wij passen de tekst in de toelichting aan waarin wordt ingegaan op de verkeersaspecten van de Prinses Irene Brigadebrug.

  • 5.

    Wij nemen een beschrijving van de cultuurhistorische waarden op in de toelichting.

  • 6.

    Wij nemen in de begripsomschrijving in de regels een definitie op van het begrip ‘Langzaamverkeersbrug”.

  • 7.

    Wij passen artikel 6.2 als volgt aan: “Gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen niet worden opgericht.”

De beantwoording van de zienswijzen en wijzigingen van het bestemmingsplan zijn opgenomen in de Nota zienswijzen. Deze nota maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan vanaf donderdag 20 juli 2017 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.lMRO.0323.BPOllvbrugMoorland-VAST. Ook kunt u het plan op afspraak inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. De beroepstermijn loopt met ingang van 21 juli t/m 31 augustus  2017. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 19 juli 2017

Naar boven