Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nr. 903681/903695 tot het tijdelijk plaatsen van borden A1 in verband met de werkzaamheden aan de natuurbrug op de N200, Zeeweg gelegen in de gemeente Bloemendaal.

Logo Noord-Holland

Aa nleiding

De provincie realiseert een natuurbrug over de provinciale weg N200, Zeeweg (hierna: N200). Op deze weg geldt een snelheid van 80 km/u. Gedurende de werkzaamheden is er veel werkverkeer dat af- en aanrijdt en zijn er werknemers aan het werk langs de weg. Voor veiligheid van de werknemers (aannemer) én het overige verkeer is het van belang dat de snelheid op de N200 bij de werklocatie wordt verlaagd. Een snelheid van 30 km/u ter hoogte van de werklocatie, is een veilige snelheid voor de werknemers en het overige verkeer. Omdat de snelheid van 80 km/u naar 30 km/u dient te worden verlaagd, kan dit niet ineens. De snelheid wordt geleidelijk verlaagd: eerst door middel van een bord A1 50 en na enige afstand bord A1 30. Deze tijdelijke snelheidsverlaging duurt tot uiterlijk 1 juli 2017 en is aangeduid tussen hectometerpaal 20,0 en 22,0.

Voor het plaatsen van de A1 borden met daarop de lagere snelheid dient een verkeersbesluit te worden genomen.

Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het plaatsen van de borden A1 van het RVV 1990 een verkeersbesluit worden genomen. De doelstelling van deze maatregel is het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers. Dit belang is genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van politie heeft ingestemd met deze maatregel.

Afweging belangen

De maatregelen zullen leiden tot een veiligere verkeersafwikkeling en verbeteren de veiligheid van de werknemers op de werklocatie. De afstand waarvoor de snelheidsverlaging geldt is kort en de maatregel is tijdelijk. Gelet hierop verwachten wij niet dat weggebruikers door deze maatregel onevenredig geschaad zullen worden.

Bevoegdheid

Het weggedeelte waar deze maatregel voor wordt getroffen, is in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

 

Besluit

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

 

1. Door het plaatsen van de borden A1 (50) en A1 (30) van bijlage 1 van het RVV 1990 op de N200, Zeeweg te Bloemendaal, tussen hectometerpaal 20,0 en 22,0 de snelheid op dit deel van de N200 te verlagen naar 50 km/u, respectievelijk 30 km/u. Deze snelheidsverlaging geldt zolang het werk aan de natuurbrug duurt en uiterlijk tot 1 juli 2017.

2.Van dit besluit mededeling te doen in De Staatscourant.

 

Haarlem, 17 januari 2017,

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

namens dezen,

 

F.J. van der Linden

Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

 

Bezwaar

1.Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en medewerkers die namens van het college van gedeputeerde staten deelnemen. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent, wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken, Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan. Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u –bij een spoedeisend belang- een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland.

2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met mevrouw R. Puggioni, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, tel. (023) 514 34 46.

 

Naar boven