Ontwerpbestemmingsplan‘Bestemmingsplan Jorwert – Fûns 6 en 8’

Logo Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van 26 januari gedurende 6 weken (tot en met 8 maart) in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en Handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Jorwert – Fûns 6 en 8’.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website:

www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad Bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0140.PHBtngbFuns6en8-ON01.

Gedurende bovenstaande termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke delen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak via telefoonnummer 0515 – 334474. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan:

Door middel van het bestemmingsplan, waarvan nu het ontwerp ter inzage wordt gelegd, wordt voorzien in een planologische regeling voor het feitelijke gebruik van de percelen Fûns 6 en 8 te Jorwert. In het bestemmingsplan Bûtengebiet zijn deze percelen gezamenlijk opgenomen als één agrarisch bedrijf. De voormalige boerderij op het perceel Fûns 8 wordt echter alleen voor woondoeleinden gebruikt in combinatie met caravanstalling in de bijbehorende oude ligboxenstal. Dit gebruik wordt vastgelegd en vervangende nieuwbouw ten behoeve van de caravanstalling wordt mogelijk gemaakt.

 

Wommels, 25 januari 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven