Verordening tot wijziging van de Verordening op de beroepsprofielen

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants;

Gelet op artikel 19, tweede lid, aanhef en onderdeel k van de Wet op het accountantsberoep;

Stelt de volgende verordening vast:

ARTIKEL I

De Verordening op de beroepsprofielen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de definitie van wet, wordt de punt vervangen door puntkomma.

2. Na de definitie van wet, wordt een definitie toegevoegd welke komt te luiden:

Wet hoger onderwijs:

Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

B

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7

  • 1. De opleiding tot accountant die in het accountantsregister met aantekening wordt ingeschreven met de beroepstitel Accountant-Administratieconsulent, omvat tevens een opleiding als bedoeld in artikel 7.3a, tweede lid, onderdeel b van de Wet hoger onderwijs en een postinitiële opleiding die wordt gevolgd binnen het hoger beroepsonderwijs, bedoeld in artikel 1 van de Wet hoger onderwijs.

  • 2. De opleiding tot accountant die in het accountantsregister zonder aantekening wordt ingeschreven met de beroepstitel Accountant-Administratieconsulent, omvat tevens een opleiding als bedoeld in artikel 7.3a, eerste lid, onderdeel a, of het tweede lid, onderdeel a van de Wet hoger onderwijs en een postinitiële opleiding die wordt gevolgd binnen het hoger beroepsonderwijs, bedoeld in artikel 1 van de Wet hoger onderwijs.

  • 3. De opleiding tot accountant die in het accountantsregister met aantekening wordt ingeschreven met de beroepstitel Registeraccountant, omvat tevens een opleiding als bedoeld in artikel 7.3a, eerste lid, onderdeel b van de Wet hoger onderwijs en een postinitiële opleiding die wordt gevolgd binnen het wetenschappelijk onderwijs, bedoeld in artikel 1 van de Wet hoger onderwijs.

  • 4. De opleiding tot accountant die in het accountantsregister zonder aantekening wordt ingeschreven met de beroepstitel Registeraccountant, omvat tevens een opleiding als bedoeld in artikel 7.3a, eerste lid, onderdeel a, of het tweede lid, onderdeel a van de Wet hoger onderwijs en een postinitiële opleiding die wordt gevolgd binnen het wetenschappelijk onderwijs, bedoeld in artikel 1 van de Wet hoger onderwijs.

ARTIKEL II

Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie daarvan in de Staatscourant.

Goedgekeurd bij besluit van de Minister van Financiën van 11 juli 2017 (kenmerk 2017-0000131958)

Naar boven