Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Achterste Heistraat 1 Gemeente Oirschot’ en de bijbehorende ontwerpomgevingsvergunning

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op basis van artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Achterste Heistraat 1 Gemeente Oirschot’ én de daarbij behorende ontwerpomgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning naar B&B, het verbouwen van een schuur naar een woning en het verbouwen van een schuur naar een bijgebouw op dit adres met ingang van 20 juli 2017 gedurende 6 weken op afspraak ter inzage liggen bij de gemeentebalie. Deze ontwerpen worden gecoördineerd ter visie gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer: NL.IMRO.0823.BPBGACHTERSTEHEI1-ONTW.

Waar gaan het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning over?

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voorzien in een juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de agrarische bestemming naar een woonbestemming, het realiseren van een bed and breakfast en een minicamping op de locatie Achterste Heistraat 1 te Oostelbeers.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van de gemeente Oirschot heeft hiervoor op 15 november 2016 de coördinatieverordening Wro gemeente Oirschot 2016 vastgesteld. De bovengenoemde ontwerpbesluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie. U moet hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via 0499-583333. Wij verzoeken u duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning.

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van Burgemeester en wethouders.

Oirschot, 19 juli 2017

Naar boven