Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 14 juli 2017 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.32 Wro, voor zes weken het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’ ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMhondsgemetzd17-VSG1 en de gemeentelijke website onder:

www.geldermalsen.nl/internet/Inwoners/Bestemmingsplannen/bestemmingsplan_inzien/ bestemmingsplan_BedrijventerreinHondsgemet-Zuid2017

Toelichting op de planstukken

Plangebied

In het kader van de 10-jaarlijkse actualisatieplicht is het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’ opgesteld. De gemeenteraad heeft op 27 februari 2007 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft de ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk gemaakt.

In de afgelopen jaren zijn drie herzieningen voor het plangebied opgesteld. Het doel hiervan was om de flexibliteit van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’ te vergroten. Zo is bijvoorbeeld de maximale oppervlakte van een bedrijfskavel losgelaten en is het mogelijk om af te wijken van de verkeersstructuur. De herzieningen 1 en 2 zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’. Verder is in het bestemmingsplan ook het bestemmingsplan voor de realisatie van een tankstation aan de Plettenburglaan opgenomen.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit het oorspronkelijke plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’, met uitzondering van het plangbied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid, herziening 3’. Aan dit plangebied is verder het tankstation gelegen aan de Plettenburglaan toegevoegd. Een aantal onderdelen uit het oorspronkelijke bestemmingsplan zijn al opgenomen in andere bestemmingsplannen. Het gaat dan om onderdelen van de Randweg en de rotonde bij de Randweg, ten noorden van de spoorlijn Geldermalsen – Tiel.

Gewijzigd

Het bestemmingsplan is voor een aantal onderdelen gewijzigd vastgesteld. Hieronder worden de belangrijkste wijzigingen vermeld. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de Nota van Zienswijzen, die een bijlage vormt bij het vastgestelde bestemmingsplan:

  • -

    Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid, herziening 3’ vormt geen onderdeel meer van het bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is nog niet in werking getreden en maakt daarom geen onderdeel uit van het vastgestelde bestemmingsplan. Dit is verwerkt in de toelichting, de regels en in de verbeelding van het vastgestelde bestemmingsplan;

  • -

    Paragraaf 4.5 wordt aangevuld met een verantwoording over het aantal te verwachten verkeersbewegingen over de Plettenburglaan en de Provinciale Weg en welke gevolgen dit mogelijk heeft voor de bestaande infrastructuur.

Inzien

De stukken zijn ook op afspraak in te zien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen. Maak hier digitaal een afspraak of bel 0345 586611.

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geldt, dat:

  • 1.

    gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

    • a.

      iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

    • b.

      iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en;

    • c.

      iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

  • 2.

    Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven