Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Windpark Elzenburg-de Geer Oss

Logo Oss

Aanwijzing artikelen 4 en 5 Wvg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oss maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2017 op grond van de artikelen 4 en 5 Wvg heeft besloten om percelen grond aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De betreffende percelen waren al eerder voorlopig door het college van burgemeester en wethouders aangewezen op grond van artikel 6 Wvg.

Dit besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie jaar.

Locatie en beoogde ontwikkeling

Bij het besluit zijn percelen aangewezen die liggen in het gebied ten noord-oosten van het bedrijvenpark De Geer. Het betreffen percelen ten noorden van de Burgemeester Van Veldhuizenhaven, Eemmeer en Geerstraat, ten noorden en westen van de Tussenrijtstraat en ten zuiden van de Hertogswetering te Oss.

De percelen zijn nader aangeduid op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden.

Op de locatie zal een windpark worden gerealiseerd, dus een niet agrarische bestemming die afwijkt van het huidige gebruik.

Terinzagelegging

Het besluit van de raad (nr. 2017-58) ligt met de bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart, een lijst van de aangewezen percelen, de namen van de rechthebbenden, de grondslag waarop de aanwijzing berust en overige relevante gegevens, met ingang van de dag na deze publicatie voor eenieder ter inzage gedurende zes weken in het gemeentehuis van Oss aan de Raadhuislaan 2 te Oss. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving van het besluit en van de gevolgen hiervan.

Gevolgen aanwijzing

Nadat het besluit in werking is getreden, moeten eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij hun perceel of percelen respectievelijk de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te verkopen of vervreemden, deze eerst aan de gemeente Oss te koop aanbieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die zich niet met dit besluit kunnen verenigen, kunnen binnen zes weken, ingaande op de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Oss (Postbus Postbus 5, 5340 BA Oss onder vermelding van ‘Bezwaarschrift Wvg Windpark Elzenburg-de Geer’). Op de behandeling van het bezwaarschrift zijn de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Wvg van toepassing.

Degene die een bezwaarschrift indient kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot dhr. L. de Hoogt van de gemeente Oss, bereikbaar op het nummer 06 52 60 73 20.

Oss, 19 juli 2017

Naar boven