Omgevingsvergunning Windpark Hartelbrug II

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouder van de gemeente Rotterdam maken bekend dat op 30 mei 2017 met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning is verleend voor het project “Windpark Hartelbrug II”.

De omgevingsvergunning betreft de legalisatie van de 8 windturbines met bijbehorende damwanden en terreininrichting die behoren tot het Windpark Hartelburg II. Door een gerechtelijke uitspraak is een eerder verleende vergunning voor het plaatsen van deze 8 windturbines langs het Hartelkanaal vernietigd.

De (al gerealiseerde) 8 windturbines hebben een vermogen van 3 MW met een ashoogte van 99 meter en een rotordiameter van circa 101 meter.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, waaronder de zienswijzenrapportage en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen van vrijdag 14 juli 2017 tot en met vrijdag 25 augustus 2017 ter inzage bij:

• Gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse (alleen na telefonische afspraak via telefoonnummer 140181)

• Gemeente Rotterdam. Bij het Cluster Stadsontwikkeling (na telefonische afspraak: 010 – 489 6360)

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen via de gemeentelijke website www.overheid.nl.

Beroep

Tegen de verleende omgevingsvergunning kan tot en met vrijdag 25 augustus 2017 beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

• tijdig tegen het ontwerpbesluit een zienswijze heeft ingebracht;

• aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij voornoemde rechtbank. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het beroep/verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

NB: Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven