Gemeente Leiden - Vastgesteld bestemmingsplan Nieuweroord

Logo Leiden

 

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 6 juli 2017 het bestemmingsplan Nieuweroord (NL.IMRO.0546.BP00130-0301) heeft vastgesteld.

 

Toelichting

Dit bestemmingsplan beslaat het gebied tussen ruwweg de Rijnsburgerweg (ter hoogte van nummer 124), Van Eijsingapark, Bos van Bosman en Blauwe Vogelweg in Leiden. Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een wooncomplex mogelijk. Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 14 juli 2017 ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. In het stadhuis en het servicepunt Bouwen en Wonen kan de papieren versie worden ingezien.

 

Beroep

Van zaterdag 15 juli 2017 tot en met vrijdag 25 augustus 2017 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

- die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

- die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

- die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 of via het online contactformulier via www.leiden.nl/contact.

Naar boven