Beslissing op grond van het Besluit milieu-effectrapportage Driehoekweg 18-20 te Best

Logo Best

Burgemeester en wethouders van Best maken het volgende bekend:

 

Op 16 december 2016 hebben wij een verzoek ontvangen om te beoordelen of een milieu-effectrapportage nodig is. Dit verzoek is ingediend namens ‘de Couterman B.V.’, Driehoekweg 18-20 te Best. Het gaat om de volgende aanpassingen binnen het bedrijf:

- het vervangen van een legkippenstal;

- het uitbreiden van een legkippenstal;

- het aanbrengen van enkele aanpassingen in de andere bestaande stallen;

- het uitbreiden van het aantal te houden schapen.

De totale capaciteit van de inrichting na de uitbreiding en wijziging is 52.285 legkippen en 49 schapen.

Besluit

Burgemeester en wethouders van Best hebben op 11 juli 2017 besloten dat het niet nodig is een milieueffectrapport op te stellen. De voorgenomen activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. De beoordeling vindt plaats op basis van het Besluit milieueffectrapportage 1994 in relatie tot artikel 7.2. lid 1 onder b van de Wet milieubeheer.

Inzien stukken

U kunt het besluit en de overige stukken komen bekijken. Ze liggen vanaf 14 juli tot en met 24 augustus 2017 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Als u de stukken wilt inzien maak dan een afspraak. Hiervoor neemt u contact opnemen met de vakgroep Vergunningen, tel. 14-0499.

Bezwaar

Dit besluit maakt deel uit van de voorbereiding van een procedure tot het verlenen van een omgevingsvergunning. U kunt in principe geen bezwaar maken tegen dit besluit. Alleen als u direct nadeel ondervindt doordat een milieueffectrapportage niet of juist wel wordt gemaakt kan dit wel. Dit leest u in artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Uw bezwaren kunt u in de procedure voor de omgevingsvergunning naar voren brengen.

de burgemeester

Anton van Aert

de secretaris

Ceciel Noordman

Naar boven