Ontwerpbestemmingsplan “RvR Langstraat”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “RvR Langstraat” gereed is.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft een klein gedeelte van het plangebied van het bestemmingsplan ‘Herstel West-Brabantse Waterlinie’ en is gelegen ten oosten van de kern Halsteren. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Langstraat, aan de zuidzijde door een bosperceel (met pad) langs de Fort De Roverweg, aan de noordzijde door een bestaand woonperceel en aan de oostzijde door het terrein van Evides met een tracé gastransportleiding.

Aanleiding / d oel

In 2011 heeft de gemeenteraad een ruimte voor ruimte ontwikkeling mogelijk gemaakt langs de Langstraat –Fort de Roverweg middels het bestemmingsplan 'West Brabantse Waterlinie (RVB11-0010). Daarmee kon de bedrijfslocatie van een voormalige leliekwekerij worden gesaneerd. De afgelopen periode is deze sanering uitgevoerd en zijn 9 ruimte voor ruimtekavels ontwikkeld. Deze ontwikkeling krijgt nu een vervolg. Op het perceel Langstraat 1 en op een achtergelegen agrarisch perceel ten noorden van de Fort de Roverweg worden 4 extra ruimte voor ruimtekavels voorgesteld. Dit perceel komt voor herontwikkeling in aanmerking, als uitvloeisel van de afspraken rond de eerdere ruimte voor ruimte ontwikkeling langs de Fort de Roverweg.

De huidige bestemming van de percelen is momenteel agrarisch. Bovengenoemde ontwikkeling vergt daarom een aanpassing van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 23 januari 2017 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl(NL.IMRO.0748.BP0231-0201)

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats (0164-277555). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijze kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Mutsaers (0164-277532) van het team Ruimtelijke Ordening.

 

Bergen op Zoom, 20 januari 2017

Naar boven