Kennisgeving ontwerpuitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase weststrook noord en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat zij bij besluit van 11 juli 2017 het ontwerpuitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase Weststrook Noord en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder hebben vrijgegeven voor terinzagelegging.

Plangebied

Het plangebied ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en maakt onderdeel uit van het projectgebied Overamstel. Het uitwerkingsplan wordt grofweg begrensd door de Duivendrechtsevaart, het park Somerlust en de toekomstige zuidelijke woonblokken die grenzen aan de Amstelstroomlaan.

Omschrijving van het plan

Het plan maakt het realiseren van circa 600 woningen en een kinderdagverblijf mogelijk. Daarnaast worden niet-woonvoorzieningen toegelaten in het woongebouw in de noordwesthoek van het plangebied. Bij niet-woonvoorzieningen kan worden gedacht aan functies zoals dienstverlening of een restaurant of café.

Hogere Waarden

Met het ontwerpuitwerkingsplan wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De voorkeurswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai worden overschreden. Hogere waarden van 53 dB zijn nodig vanwege de rijksweg A2 en Amstelstroomlaan.

Terinzagelegging en inloopavond

Het ontwerpuitwerkingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase weststrook noord’ ligt, met de daarbij behorende stukken, met ingang van 13 juli 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • -

    Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

  • -

    Het Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

     

Daarnaast wordt een inloopavond georganiseerd op donderdag 20 juli 2017 van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bouwkeet, Daniel Goedkoopstraat 1.

 

Het ontwerpuitwerkingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase weststrook noord’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1705BPGSTD-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende zijn zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, mw. B. van der Padt. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, mw. B. van der Padt, telefoonnummer 14 020 en emailadres b.van.der.padt@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 12 juli 2017

burgemeester en wethouders,

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

 

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven