Bestemmingsplan Kerkweg-Oost 155-157 en 157a

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 5 juli 2017 het bestemmingsplan ‘Kerkweg-Oost 155-157 en 157a’ gewijzigd vastgesteld. Met het bestemmingsplan ‘Kerkweg-Oost 155-157 en 157a’ wordt de ontwikkeling van 24 woonzorgeenheden mogelijk gemaakt. Het plangebied is globaal gelegen ten zuiden van de Kerkweg-Oost en ten oosten van de Kanaalstraat. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Wijzigingen bestemmingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen zowel inhoudelijk als tekstueel op een aantal punten aangepast. Er zijn onder andere aanpassingen gedaan om de toegestane bouwmassa te verkleinen. Voor de exacte omschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar de nota van beantwoording zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 13 juli 2017 gedurende zes weken (tot en met 23 augustus 2017) voor een ieder ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpkerkwego155157a-0401)

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kerkweg-Oost 155-157 en 157a’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit houdt onder andere in dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Hogere grenswaarden

Gelijk met het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het vastgestelde besluit hogere grenswaarden voor 24 zorgwoningen aan de Kerkweg-Oost 155, 157 en 157a ter inzage.

Waddinxveen 12 juli 2017,

College van burgemeester en wethouders,

Naar boven