Tijdvakken centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019

Datum: 26 juni 2017

Kenmerk: CvTE-17.01229

Het College voor Toetsen en Examens,

Gelet op artikel 6, derde lid van het Examen- en kwalificatiebesluit beroepsopleidingen WEB,

Gezien de instemming van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gegeven op 6 juli 2017, kenmerk 1199269;

Besluit:

Artikel 1 Tijdvakken centrale examinering mbo

De tijdvakken centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019, worden vastgesteld zoals opgenomen in de bijlage bij dit besluit.

Artikel 2 Bekendmaking

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. De tijdvakken centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019, kunnen ook geraadpleegd worden op www.examenbladmbo.nl.

Artikel 3 Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op 1 augustus 2018.

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit Tijdvakken centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019.

Het College voor Toetsen en Examens, de voorzitter, P.J.J. Hendrikse

BIJLAGE TIJDVAKKEN CENTRALE EXAMINERING MBO, STUDIEJAAR 2018–2019

Hieronder worden de tijdvakken voor de centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019 weergegeven. Daarin wordt per periode aangegeven wanneer welke examens worden afgenomen. Per periode zijn verschillende varianten van het examen in omloop.

De gebruikte afkortingen in de tabel:

NL= Nederlandse taal

Rek = rekenen

TOELICHTING

Tijdvakken centrale examinering mbo, studiejaar 2018–2019

De tijdvakken waarbinnen de desbetreffende centrale examens in het mbo worden afgenomen, worden periodes genoemd. De periodes voor het studiejaar 2018–2019 voor de centrale examinering mbo worden door het College voor Toetsen en Examens vastgesteld. Voor de afname van de centrale examens in het mbo zijn vijf periodes aangewezen met dit besluit.

In periode 1 wordt het desbetreffende examen op één dag afgenomen.

In de periodes 2 tot en met 5 is het mogelijk om examens gedurende een langere periode in te plannen en af te nemen. De examens van de generieke examenonderdelen Nederlandse taal en rekenen 2F en 3F kunnen binnen zeven weken afgenomen worden. Dit is mogelijk omdat de opgavenbank daartoe inmiddels voldoende items bevat. De overige examens zijn inplanbaar in kortere periodes. Elke periode start op maandag en eindigt op zondag. De instelling plant binnen de vastgestelde periodes naar eigen inzicht een rooster voor afname van het desbetreffende examen.

In het overzicht van de tijdvakken wordt per periode aangegeven wanneer welke examens worden afgenomen. Per periode zijn verschillende varianten van het examen in omloop. De periodes worden ook op examenbladmbo.nl gepubliceerd.

Naar boven