Ontwerpbestemmingsplan Vredenburghlaan

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen hebben op 4 juli 2017 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Vredenburghlaan’. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van de Vredenburghlaan (een nieuwe provinciale weg) mogelijk te maken. Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van Waddinxveen. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken. Onderdeel van de aanpassing van de bestemmingsplannen vormt het ‘MER Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en Verlengde Beethovenlaan’

Ter inzage legging en raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vredenburghlaan’, het MER, de nota van antwoord, de lijst met wijzigingen en de overige achterliggende stukken zijn reeds raadpleegbaar. Vanwege de vakantieperiode en de omvang van de planologische wijziging liggen de stukken langer dan wettelijk vereist ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan ligt formeel ter inzage van 2 augustus 2017 en tot en met 13 september 2017.

De stukken zijn via de computer bij de Publieksbalie tijdens de openingstijden te raadplegen. Ook is het plan in te zien via www.waddinxveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.BPVredenburghlaan-0301). Gedurende de formele termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Gelijktijdig met de formele ter inzage legging, liggen ook twee hogere waardenbesluiten ter inzage.

Advies Commissie voor de Milieueffectrapportage

Wij hebben de Commissie voor de Milieueffectrapportage gevraagd te adviseren over het MER. De commissie heeft geadviseerd een aanvulling op te stellen zodat de aspecten geluid en landschap voldoende zijn uitgewerkt. De provincie heeft deze aanvulling laten opstellen en ook deze is beoordeeld door de commissie. De commissie is van oordeel dat het MER en de aanvulling daarop voldoende milieu-informatie geeft om een besluit te kunnen nemen over het bestemmingsplan Vredenburghlaan.

Deze stukken zijn aan het ontwerpbestemmingsplan toegevoegd.

Inloopbijeenkomst

Tevens wordt voor dit plan een inloopavond gehouden op 29 augustus van 19.00 – 20.00 uur op het gemeentehuis Waddinxveen. Tijdens deze inloopavond kunt u het plan inzien en zijn medewerkers van de gemeente en provincie aanwezig om het plan nader toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer D. Koppenaal of de heer B. Roeters (140182, d.koppenaal@waddinxveen.nl of b.roeters@waddinxveen.nl).

Waddinxveen, 12 juli 2017

Naar boven