Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rijnhoek

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 juli 2017 het bestemmingsplan Rijnhoek gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan Rijnhoek heeft betrekking op het bedrijvenpark Rijnhoek, de Dammekant (nummers 1 t/m 73 en 2 t/m 22) en de Vlietkade. Het plangebied wordt globaal begrensd door het tracé van de spoorlijn Leiden – Utrecht, de Oude Rijn en de sloot ten zuiden van de Vlietkade. Het bestaande bestemmingsplan voor dit gebied is verouderd en wordt daarom geactualiseerd. Het bestemmingsplan Rijnhoek bevat een actuele planologische-juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van zienswijzen zijn de percelen met perifere detailhandelsvestigingen aan de Lemsteraak 2 en 1-5 uit het bestemmingsplan gehaald. De verbeelding, toelichting en regels zijn hierop aangepast. Verder is in de regels ter verduidelijking één begrip toegevoegd en een verwijzing gecorrigeerd.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan is vanaf donderdag 13 juli tot en met woensdag 23 augustus 2017 in te zien. U kunt het plan op de volgende wijzen bekijken:

  • Digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.1901.Rijnhoek-BP80.

  • Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website, www.bodegraven-reeuwijk.nl >Gemeente >Bouwen en wonen > Overzicht ruimtelijke plannen > Bestemmingsplan Rijnhoek.

  • Op papier en digitaal tijdens openingsuren van het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroepstermijn

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 14 juli 2017.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp bestemmingsplan Plassengebied;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn ofwel op vrijdag 25 augustus 2017. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven