HERHALING

Logo Rheden

Vooro ntwerpbestemmingsplan Velp-Zuid 2016, locatie Reigerstraat-Gruttostraat ’, ten behoeve van een nieuw zwembad ; gemeente Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan  ‘Velp-Zuid 2016, locatie Reigerstraat–Gruttostraat’ in het kader van inspraak met ingang van 22 juni 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage wordt gelegd. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt tevens voor overleg aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties (overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening).

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van het dorp Velp. Het bevindt zich op de hoek Reigerstraat-Gruttostraat.

Het plan

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in de benodigde juridisch-planologische mogelijkheden voor de realisatie van een nieuw overdekt zwembad gelegen op de hoek Reigerstraat-Gruttostraat in Velp. Ook wordt voorzien in een nieuwe plek voor een openlucht sport-/speelvoorziening, zoals bijvoorbeeld een trapveld en een skatebaan. Dit ter vervanging van de bestaande sport-/speel-voorziening. Uitgangspunt is een flexibel bestemmingsplan waarin de bouwmogelijkheden zijn afgestemd op de gewenste ruimtelijke kaders.

Informatieavond

De gemeente informeert u graag over het voorontwerpbestemmingsplan en de procedure. Daarom wordt een inloopavond georganiseerd op maandag 3 juli 2017. U bent vanaf 19.30 uur welkom in de Sportkantine De Dumpel, Gruttostraat 14 te Velp. De inloopavond eindigt om 21.00 uur. U kunt uw eigen moment kiezen om binnen te lopen en u hoeft zich niet aan te melden voor deze avond.

Inzage van stukken

Het voorontwerpbestemmingsplan kan van donderdag 22 juni 2017 tot en met woensdag 2 augustus 2017 worden ingezien bij de Servicebalie in het gemeentehuis te De Steeg, Hoofdstraat 3 te De Steeg.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVZ19-VO01.

Inspraakreacties

Gedurende de termijn van 22 juni 2017 tot en met 2 augustus 2017 kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) zijn inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Wij vragen u in uw brief duidelijk het zaaknummer 590477 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een inspraakreactie naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

Vervolgprocedure

De inspraakreacties (en de reacties van de overleginstanties) op het voorontwerpbestemmingsplan worden beantwoord door burgemeester en wethouders. Hierna krijgt het (al dan niet aangepaste) voorontwerpbestemmingsplan de status van ontwerpbestemmingsplan. Dat wordt opnieuw gepubliceerd in de Regiobode, op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens in de Staatscourant. U kunt dan over het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen inbrengen bij de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit over de zienswijzen en over de vaststelling van het uiteindelijke bestemmingsplan. Daarna kan door degenen die tijdig een dergelijke zienswijze hebben ingediend nog beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het al dan niet indienen van een inspraakreactie heeft geen invloed op de mogelijkheid om later zienswijzen in te brengen bij de gemeenteraad dan wel op de mogelijkheid om later in beroep te gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Steeg, 12 juli 2017

 

Naar boven