Verklaring van geen bedenkingen Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Logo Veendam

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat de raad van Veendam heeft besloten gebruik te maken van de bevoegdheid om op grond van artikel 6.5, derde lid van het Besluit omgevingsrecht categorieën aan te wijzen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.  

De raad van Veendam heeft besloten dat geen verklaring van geen bedenkingen nodig is voor aanvragen om omgevingsvergunning die met toepassing van artikel 2.12, lid 2 onder a, sub 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kunnen worden verleend, tenzij het gaat om:

  • -

    het overschrijden van agrarische bouwvlakken; of

  • -

    het uitbreiden van intensieve veehouderijen,

waarvan niet op voorhand duidelijk is dat deze passen binnen de beleidskeuzen die zijn vastgelegd in de Kadernotitie Buitengebied Pekela - Veendam (vastgesteld 16 december 2013).

De raad heeft verder besloten dat wanneer een omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3° van de Wabo wordt verleend, wordt verwezen naar het raadsbesluit waarin is besloten dat geen Verklaring van geen bedenkingen benodigd is. Principebesluiten van het college van burgemeester en wethouders om de procedure voor een dergelijke vergunning te starten worden aan de leden van de raadscommissie VROM ter kennis gebracht.

Naar boven