Bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening waterwinning Dennenkamp’ en andere besluiten

Logo Overijssel

Op 6 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Wierden het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening waterwinning Dennenkamp’ vastgesteld.

De besluiten die betrekking hebben op de vergunningen en ontheffingen zijn door de betreffende bevoegde gezaginstanties eveneens vastgesteld. Het gaat hierbij om de volgende vergunningen en ontheffingen:

  • vergunning op grond van de Waterwet van de provincie Overijssel d.d. 5 juli 2017;

  • vergunning op grond van de Wet natuurbescherming van de provincie Overijssel d.d. 5 juli 2017;

  • omgevingsvergunning(en) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van de gemeente Wierden d.d. 6 juli 2017;

  • vergunning(en) en ontheffing(en) op grond van de Algemene plaatselijke verordening Wierden van de gemeente Wierden d.d. 6 juli 2017.

De besluiten zijn voorzien van diverse bijlagen.

Waarom deze besluiten?

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Overijssel, Regio Twente, de gemeente Hellendoorn, de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Wierden zijn overeengekomen de Rijksweg N35 tussen Nijverdal en Wierden op te waarderen tot een 2x2 strooks autoweg 100 km/uur met ongelijkvloerse kruisingen en het traject gedeeltelijk te verleggen in Noordelijke richting. Door de verlegging van de N35 kan een deel van de drinkwaterwinlocatie aan de Nijverdalsestraat in Wierden niet meer worden gebruikt voor de winning van drinkwater. De provincie Overijssel heeft als taak op zich genomen samen met Vitens zorg te dragen voor de noodzakelijke aanpassingen en verplaatsing van een deel van de drinkwaterwinning aan de Nijverdalsestraat naar de locatie Dennenkamp aan de Nottermorsweg. De besluiten zijn nodig om de gedeeltelijke verplaatsing mogelijk te maken.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het bestemmingsplan en de andere besluiten liggen met ingang van 12 juli tot en met 22 augustus 2017 ter inzage op de volgende locaties:

  • het provinciehuis van de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle;

  • het gemeentehuis van de gemeente Wierden, Pouliestraat 3 in Wierden;

  • het districtskantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland Oost, Brugginksweg 6 in Hengelo.

Welke procedure?

Bij de voorbereiding van de besluiten is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid onder a, uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten wordt gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij het ontwerpbestemmingsplan of de andere ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen van 12 juli tot en met 22 augustus 2017 beroep instellen tegen het bestemmingsplan, of tegen een ander bovengenoemd besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen. Bovendien kunnen belanghebbenden beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijzen hebben ingediend, tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Adres:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a)

    uw naam en adres;

  • b)

    de dagtekening;

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d)

    een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie

Raadplegen en downloaden

Het bestemmingsplan kunt u raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP201600013-VA01

De besluiten vergunningaanvragen en bijlagen vindt u op http://www.overijssel.nl/thema%27s/bereikbaar/wegenprojecten/n35-zwolle-almelo/pagina%27s-menu/waterwingebied/

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Vragen

Met vragen en voor nadere informatie over het project kunt u terecht bij de provincie Overijssel, coördinator verplaatsing waterwingebied Wierden, de heer mr. drs. H.L. Korbee (telefoon 06 - 54371669.

Naar boven