voornemen onttrekking klein gedeelte Bergmans Beinsstraat te Borger aan de openbaarheid i.v.m. realisering Weiteringzathe

Logo Borger-Odoorn

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij van plan zijn de gemeenteraad voor te stellen een klein gedeelte van de Bergmans Beinsstraat in Borger aan de openbaarheid te onttrekken. Dit heeft te maken met de realisering van de Weiteringzathe waarvoor een afzonderlijk bestemmingsplan is vastgesteld en (onherroepelijk) is goedgekeurd en ook omgevingsvergunning is verleend.

Door realisering komt een deel van de Bergmans Beinsstraat te vervallen. Hiervoor is een afzonderlijk raadsbesluit nodig. Het gaat om een stukje aan de westkant van de huidige toegangsweg naar de AH supermarkt. Het overblijvende gedeelte rondom de nieuwe Weiteringzathe en het kantoor van Univé wordt heringericht aansluitend aan en conform het al ingerichte centrumplein in Borger. Dat gedeelte zal afgesloten worden voor motorvoertuigen en nog slechts toegankelijk zijn voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Een afzonderlijk verkeersbesluit van ons college daarvoor volgt nog.

 

Het ontwerp raadsvoorstel en -besluit met tekening zijn te raadplegen op de gemeentelijke website, maar kunnen ook gedurende 4 weken op afspraak worden ingezien bij het Klant Contact Centrum tijdens kantoortijden. Tot donderdag 17 augustus. kunnen schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Uw zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad t.a.v. burgemeester en wethouders.

 

 

 

Exloo, 18 juli 2017.

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn

Naar boven