Ontwerpexploitatieplan Buiksloterham 5e herziening

Logo Amsterdam

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 4 juli 2017 het ontwerpexploitatieplan Buiksloterham 5e herziening vrijgegeven voor terinzagelegging.

Herziening exploitatieplan

Het plangebied volgt de begrenzing van het geldende bestemmingsplan Buiksloterham.

Het plangebied ligt aan de noordelijke IJ-oever en wordt aan de noordzijde begrensd door het midden van de Klaprozenweg; aan de oostzijde door het midden van het Buiksloterkanaal, via de Distelkade naar de Klaprozenweg; aan de westzijde door het midden van Zijkanaal I en het IJ; en aan de zuidzijde door de Grasweg, het midden van het Tolhuiskanaal en het New Technology Centre van Shell.

Voor Buiksloterham is in 2009 gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vastgesteld. Het exploitatieplan is het publiekrechtelijk kader voor het verhalen van gemeentelijke kosten voor de transformatie van Buiksloterham. Het exploitatieplan geldt voor percelen in volledig eigendom waarvoor geen anterieure overeenkomst is afgesloten. Afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om het exploitatieplan Buiksloterham jaarlijks te actualiseren. De 5e herziening vormt na inwerkingtreding het actuele kader om bij aanvragen om omgevingsvergunningen een exploitatiebijdrage op te leggen.

Crisis- en herstelwet

Buiksloterham is in 2009 aangewezen als ontwikkelingsgebied op grond van artikel 2.2 Crisis- en Herstelwet (Chw) jo. artikel 2, lid 1, onder f, Besluit uitvoering Chw. Daarmee is deze wet van rechtswege van toepassing op dit exploitatieplan. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dat heeft onder meer tot gevolg dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op een beroepsprocedure na vaststelling van het exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Terinzagelegging

Het ontwerpexploitatieplan Buiksloterham 5e herziening met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 13 juli 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

•Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het ontwerpexploitatieplan Buiksloterham 5e herziening met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1701EPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende zijn zienswijze over het ontwerpexploitatieplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur G&O, Postbus 1104, 1000 BC Amsterdam. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, projectteam Buiksloterham, telefoonnummer 06-2040 7840.

Amsterdam, 12 juli 2017

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven