Bekendmaking voorbereidingsbesluit omgeving Koninginneweg

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 juli 2017 een voorbereidingsbesluit heeft genomen.

 

Inhoud

Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten dat alle bouw- en gebruikswijzigingen verboden zijn. Aanvragen om een omgevingsvergunning worden aangehouden.

 

Gebied voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit geldt voor de gronden gelegen tussen Koninginneweg, Stationsplein, spoorlijn en (aan weerszijden van de) Kleine Spoorbomen, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende kaart (de verbeelding).

 

Reden

De gemeente wil in het Stationsgebied o.a. een verbeterde doorstroming op de centrumring realiseren en een betere bereikbaarheid van het centrum. Om deze doelen te concretiseren zijn er diverse ideeën voor de verkeerscirculatie bestudeerd. Op basis van de ‘Structuurvisie Hilversum 2030’ en de ‘Centrumvisie’ gelden voor de verkeersvarianten enkele uitgangspunten, zoals de Schapenkamp tweerichtingsverkeer, de Stationsstraat autoluw en tweerichtingsverkeer op de Koninginneweg.

Er is op diverse verkeerscirculatievarianten gestudeerd. Naar aanleiding van de informatieavonden in het kader van het op te stellen stedenbouwkundig plan en de commissiebehandeling daarover, is geconcludeerd dat het wenselijk is uitgebreider verkeersonderzoek te doen naar mogelijke oplossingsrichtingen. Een daarvan is de mogelijkheid voor een ontsluiting tussen Stationsplein en Kleine Spoorbomen langs het spoor. Om te voorkomen dat de gronden op basis van het huidige bestemmingsplan ‘Binnenstad 2013’ tot ontwikkeling komen is besloten een voorbereidingsbesluit te nemen.

 

Inwerkingtreding en duur

Het voorbereidingsbesluit is op 13 juli 2017 ter inzage gelegd en daarmee in werking getreden. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar.

 

Inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken is op 13 juli 2017 ter visie gelegd in de Burgerleeskamer van het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorbereidingsbesluit is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Het besluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het besluit worden gevonden via het invullen van het planid-nummer NL.IMRO.0402.11vb03koninginnewe-va01.

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk.

 

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer R. Sprik, telefoonnummer 035-629 2586 of via r.sprik@hilversum.nl.

 

Hilversum, 13 juli 2017

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven