Vastgesteld Chw bestemmingsplan kernen gemeente Dalfsen 2016

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen het Chw bestemmingsplan kernen gemeente Dalfsen 2016 op 26 juni 2017 gewijzigd heeft vastgesteld.  

Het bestemmingsplan gaat over het grondgebied van alle kernen van de gemeente Dalfsen (inclusief de bedrijventerreinen). De begrenzing tussen het bestemmingsplan voor de kernen en het bestemmingsplan Buitengebied is soms iets gewijzigd.

De bestemmingsplannen die nu gelden voor de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen en Ankum worden geactualiseerd. In het nieuwe bestemmingsplan heeft ieder perceel een bestemming. Per bestemming is geregeld op welke manier percelen en de opstallen gebruikt mogen worden en wat er gebouwd mag worden.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt geëxperimenteerd in verband met de toekomstige Omgevingswet

Het experimenteerartikel in de Crisis- en herstelwet geeft duurzame en innovatieve ideeën de mogelijkheid om, ondanks knelpunten in wet- en regelgeving, toch tot ontwikkeling te komen.

Er wordt geëxperimenteerd met onder andere regels voor het thema duurzaamheid.

Wijzigingen

Bij vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze staan in de Nota van Zienswijzen en kennisgeving. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1.

    Een bouwvlak voor woningen aan de westkant van het leeuwerikplein wordt verruimd;

  • 2.

    Er wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor bouwmogelijkheden op een perceel op de hoek Koesteeg(westzijde)/Vossersteeg(noordzijde);

  • 3.

    Een aantal ambtshalve wijzigingen die in de Nota van zienswijzen worden benoemd (o.a. aanpassing van de regels en de bouwmogelijkheden die voor een aantal aangegeven locaties iets worden aangepast).

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen van 13 juli 2017 tot en met 24 augustus 2017 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld. U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.Kernen2016-vs01 ook inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.   

Instellen beroep

Beroep instellen tegen het bestemmingsplan kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen. 

Het bestemmingsplan treedt  in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

11 juli 2017

Naar boven