ONTWERPBESTEMMINGSPLAN EN ANDERE ONTWERPPLANNEN EN -BESLUITEN INZAKE ‘WOONLOCATIES GASSEL’

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonlocaties Gassel’ met alle daarop betrekking hebbende stukken, alsmede de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen ‘Torenstraat 7 Gassel’ en ‘Molenakker Gassel’, vanaf 11 juli tot en met 21 augustus 2017 ter inzage liggen.

Ook wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder, het ontwerpbesluit ‘Hogere Waarden Geluidhinder’ voor twee nieuw te bouwen woningen aan de Schuttersweg tussen de huisnummers 10 en 12a te Gassel, vanaf 11 juli tot en met 21 augustus 2017 ter inzage leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonlocaties Gassel’ heeft betrekking op de volgende vier (woon)locaties:

  • -

    Torenstraat 7, 5438 NE Gassel; op deze locatie wordt de leegstaande agrarische bebouwing gesloopt en vervangen door maximaal zes woningen; daarnaast kan de bestaande woning Torenstraat 7 worden gesplitst of gesloopt en vervangen door maximaal twee woningen;

  • -

    Schuttersweg tussen de huisnummers 10 en 12a, 5438 AH Gassel; op deze locatie wordt de bestaande bedrijfsloods gesloopt, waarna er een invulling plaatsvindt met woon-/werkkavels in de vorm van maximaal twee woningen met daarachter een kleinschalige bedrijfshal; de (bedrijf)bestemming van de bestaande bedrijfswoning Schuttersweg 12 wordt omgezet naar ‘Wonen’;

  • -

    Molenakker tussen de huisnummers 3 en 7, 5438 NE Gassel; in dit gebied vindt een beperkte afronding van de dorpskern plaats door middel van maximaal negen woningen, die landschappelijk worden ingepast;

  • -

    Sint Jansvoort tussen de huisnummers 5 en 7, 5438 AE Gassel en Julianaplein 1,

5438 AK Gassel; op het perceel/grasveld aan de Sint Jansvoort worden maximaal acht woningen gerealiseerd; de bestemming ‘Maatschappelijk’ binnen het deelgebied, waarop zich de pastoriewoning Julianaplein 1 (bedrijfswoning) bevindt, wordt gewijzigd in ‘Wonen’.

Er wordt hiervoor geen ontwerpexploitatieplan in procedure gebracht.

De als bijlagen bij het ontwerpbestemmingsplan behorende (ontwerp)beeldkwaliteitsplannen ‘Torenstraat 7 Gassel’ en ‘Molenakker Gassel’ zullen te zijner tijd ook in het kader van artikel 12a van de Woningwet als welstandskader voor de ter plaatse beoogde beeldkwaliteit worden vastgesteld.

Voor de beoogde woningbouwlocatie aan de Molenakker is een herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied en de groenblauwe mantel noodzakelijk. Hiervoor wordt op basis van de artikelen 4.12, 6.19 en 36.5 van de Verordening ruimte Noord-Brabant 2014 een verzoek gedaan aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonlocaties Gassel’ met alle daarbij behorende stukken, de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen ‘Torenstraat 7 Gassel’ en ‘Molenakker Gassel’, het ontwerpbesluit ‘Hogere Waarden Geluidhinder’ voor twee nieuw te bouwen woningen aan de Schuttersweg gedurende de inzagetermijn van 11 juli tot en met 21 augustus 2017 op de volgende manieren inzien:

  • -

    digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786. BPWoonlocGassel-ON01;

  • -

    analoog (uitgeprint exemplaar) bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het stadhuis. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-beeldkwaliteitsplannen en de voorgenomen hergebrenzing van het bestaand stedelijk gebied en de groenblauwe mantel kenbaar maken aan de gemeenteraad van Grave, Postbus 7,

5360 AA Grave. Ten aanzien van het ontwerpbesluit ‘Hogere Waarden Geluidhinder’ kunnen belanghebbenden gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen aan het college van burgemeester en wethouders van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze ten aanzien van de voornoemde documenten kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0485 – 460 300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Grave, 10 juli 2017

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven