Bestemmingsplan Kamphuizerpolder Buitenlust; Exploitatieplan Kamphuizerpolder Buitenlust, Buitenplaats Rijnweijde en haven; Beeldkwaliteitsplan “Tuin van Oegstgeest”

Logo Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest de volgende plannen op 1 juni 2017 gewijzigd heeft vastgesteld:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan ‘Kamphuizerpolder-Buitenlust’, met identificatiecode NL.IMRO.0579.BPKamBuit-VA01, overeenkomstig artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening,

  • 2.

    het exploitatieplan “Kamphuizerpolder Buitenlust | Buitenplaats Rijnweijde en haven”, met identificatiecode NL.IMRO.0579.EPKHBRijnweijdehav-VA01, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening,

  • 3.

    het beeldkwaliteitsplan “Tuin van Oegstgeest”.

 

Het bestemmingsplangebied ligt in het noordwesten van Oegstgeest. De westelijke grens is de Oude Rijn. De A44 grenst aan de oostzijde. Aan de zuidzijde ligt de woonwijk Oegstgeest aan de Rijn en ten noorden van het plangebied ligt de wijk Frederiksoord. Dit bestemmingsplan voorziet het plangebied voor een groot deel van een conserverende bestemming. In het gebied is ook een aantal ontwikkelingen voorzien, te weten: woningbouw rondom de brede school Het Dok (Buitenplaats Rijnweide), een ontwikkeling naar stadslandbouw in het gebied tussen de Valkenburgerweg en de Rijnsburgerweg, de verplaatsing van de reeds planologisch mogelijk gemaakte locatie van de fietsbrug over de Oude Rijn.

 

Met ingang van 13 juli 2017 tot en met 23 augustus 2017 liggen de bovengenoemde plannen met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage.

 

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente www.oegstgeest.nl> bestemmingplannen> nu-ter-inzage . Ook kan een papieren versie van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende deze termijn bij de receptie van het gemeentehuis , Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest worden ingezien. Wij wijzen u er wel op dat de papieren versie minder gebruiksvriendelijk is dan de digitale versie en adviseren u het bestemmingsplan via ruimtelijkeplannen.nl  te raadplegen. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Team Ruimte/ Beleid en Advies, telefoonnummer 14071.

 

Zij die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Het beeldkwaliteitsplan moet worden aangemerkt als een beleidsregel. Hiertegen kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven