Vastgesteld bestemmingsplan en omgevingsvergunningen Naoorlogse Wijken, Drienerstaete, met toepassing van coördinatieregeling, Hengelo

Logo Hengelo

Transformeren van een kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan 56 tot een appartementencomplex met 29 appartementen, met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening

Op 19 april 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening) toe te passen voor het transformeren van een kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan 56 tot een appartementencomplex met 29 appartementen. Met deze regeling wordt de voorbereiding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen gecoördineerd. Dit betekent dat de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen gelijktijdig plaatsvindt.

 

Van 12 juli tot en met 22 augustus 2017 liggen de volgende besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage:

  • 1.

    Het vastgestelde bestemmingsplan Naoorlogse Wijken, Drienerstaete;

  • 2.

    De omgevingsvergunning voor het herbestemmen van een bestaand kantoorpand tot appartementencomplex, activiteit bouwen (P.C. Hooftlaan 56);

  • 3.

    De omgevingsvergunning voor het kappen van 1 berk en 2 acacia’s (P.C. Hooftlaan 56).

 

Vastgesteld bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 4 juli 2017 het bestemmingsplan Naoorlogse wijken, Drienerstaete vastgesteld.

 

Het plangebied betreft het perceel P.C. Hooftlaan 56 en is gelegen in de wijk Groot Driene in het oostelijk deel van Hengelo. De grens wordt globaal gevormd door de Laan van Driene aan de westzijde, P.C. Hooftlaan ten noorden van het plangebied en de Isaac da Costastraat aan de zuidzijde.

Nijhuis Bouw B.V. is voornemens om het kantoorpand op het perceel P.C. Hooftlaan 56 te transformeren naar 29 koopappartementen. Het geldende bestemmingsplan 'Naoorlogse wijken' laat de functie wonen en het realiseren van balkons niet toe, waardoor het bestemmingsplan dient te worden herzien. Het bestemmingsplan 'Naoorlogse Wijken, Drienerstaete' voorziet in deze herziening.

 

O mgevingsvergunning bouwen

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning heeft verleend op 6 juli 2017 voor het herbestemmen van een bestaand kantoorpand tot appartementen aan de P.C. Hooftlaan 56.

 

O mgevingsvergunning kappen

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning heeft verleend op 6 juli 2017 voor het kappen van 1 berk en 2 acacia’s aan de P.C. Hooftlaan 56. Dit besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit (de wilg is uit de aanvraag geschapt).

 

Inz ien en beroep

U kunt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen en de bijbehorende stukken van 12 juli 2017 tot en met 22 augustus 2017 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0106-0301.

 

Tijdens de beroepstermijn van 12 juli 2017 tot en met 22 augustus 2017 kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de omgevingsvergunning welke gewijzigd is ten opzichte van het ontwerpbesluit (activiteit kap).

 

De besluiten treden in werking op 23 augustus 2017. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Mariska de Vries.

 

 

Naar boven