Bekendmaking ontwerp-inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, herziening 2017’ en ontwerp-intrekkingskaarten

Logo Limburg

 

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf donderdag 13 juli 2017 tot en met woensdag 23 augustus 2017 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, herziening 2017’ en de ontwerp-intrekkingskaarten.

Het (ontwerp-)inpassingsplan voorziet in een veertiental wijzigingen ten opzichte van het vigerende inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’. Deze wijzigingen hebben tot doel extra meerwaarde te creëren voor de landschappelijke inpassing, de veiligheid en de omgeving. De wijzigingen hebben met name betrekking op het wegontwerp van de rondweg, de landschappelijke inpassing van de waterkeringen en het creëren van enkele bouwmogelijkheden. Vanwege de wijzigingen dienen ook delen van het vigerende inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ ingetrokken te worden. Deze gebieden zijn aangeduid op de ontwerp-intrekkingskaarten.

Het gebied waarop de wijzigingen en intrekkingen betrekking hebben ligt in de Provincie Limburg, in de noordelijke Maasvallei op de westelijke Maasoever tussen Wanssum en Ooijen. De dorpen Meerlo en Broekhuizen vormen de zuidgrens van het plangebied en de Maas de noordgrens. In de herziening zijn alleen de gebieden meegenomen waar in juridisch-planologisch opzicht een wijziging plaatsvindt. Het Plangebied valt binnen de grenzen van de gemeenten Horst aan de Maas en Venray.

 

Inzage

Het ontwerp-inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, herziening 2017’, de ontwerp-intrekkingskaarten en overige bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 13 juli 2017 tot en met woensdag 23 augustus 2017 voor een ieder ter inzage in:

  • .

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur,

  • .

    het gemeentehuis van de gemeente Venray, Raadhuisstraat 1, Venray op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden, en

  • .

    het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6, Horst op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

 

Alle stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.9931.PIPGOWherz2017-ON01 en NL.IMRO.9931.INTRPIPGOW2017-ON01.

 

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 18 juli 2017 en dinsdag 15 augustus 2017 vindt van 17.00 tot 19.00 uur een informatiebijeenkomst plaats op het kantoor van Mooder Maas (Geijsterseweg 11a, Wanssum). Tijdens deze inloopavonden kunt u informatie inwinnen over de herziening en de intrekking.

 

Zienswijzen en nadere informatie

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zowel mondeling als (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-intrekkingskaarten. Het elektronisch indienen van een zienswijze (bijvoorbeeld per e-mail of per fax) is uitgesloten.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of nadere informatie over de ter inzage liggende documenten kunt u in weken 28-31 en 34 tijdens kantooruren contact opnemen met het projectbureau Ooijen-Wanssum (T. 0478 – 853 888). In de weken 32 en 33 kunt u hieromtrent contact opnemen met de heer H.P.D. Lahaye (T. 06-46974310).

In geval van een mondelinge zienswijze wordt verzocht uiterlijk twee weken voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan:

Provinciale Staten,

t.a.v. Gedeputeerde Staten,

Postbus 5700

6202 MA Maastricht

onder vermelding van: 'Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’.

 

Vervolgprocedure

Na de zienswijzenprocedure wordt het inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, herziening 2017’ alsmede het besluit tot intrekking ter vaststelling aan Provinciale Staten voorgelegd. De ingediende zienswijzen worden afgewogen en bij de besluitvorming betrokken. Na vaststelling en intrekking worden de betreffende stukken vervolgens voor een termijn van zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze op het ontwerp-inpassingsplan en/of de ontwerp-intrekkingskaarten hebben ingebracht, tegen het vastgestelde inpassingsplan en/of het besluit tot intrekking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verder kunnen een beroep instellen:

- belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de Provinciale Staten en/of

- belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met eventuele wijzigingen die bij de vaststelling van het inpassingsplan en/of het besluit tot intrekking worden aangebracht ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan en/of de ontwerp-intrekkingskaarten.

Van de vaststelling en de terinzagelegging van het inpassingsplan en het besluit tot intrekking wordt op dezelfde wijze kennis gegeven als van het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-intrekkingskaarten.

 

 

Naar boven