Ontwerpbestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterdijk 37 Odijk’ en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen gedurende zes weken ter inzage liggen met ingang van 13 juli 2017 (tot en met 23 augustus 2017).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterdijk 37 Odijk’ heeft betrekking op het gebruik van de gronden en bebouwing op dit woonperceel. In het nieuwe plan heeft de bestemming ‘Wonen’ een grotere oppervlakte dan in het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Bunnik 2011’. Door deze uitbreiding bestaat de mogelijkheid om op het perceel (al dan niet vergunningsvrij) in totaal 150 m² aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen te realiseren. Daardoor kan de nu al ter plaatse aanwezige bebouwing in zijn geheel worden gelegaliseerd, zonder dat deze op een later tijdstip nog kan worden uitgebreid.

 

De op basis van het nieuwe bestemmingsplan geboden bouw- en gebruiksmogelijkheden komen in hoofdlijnen overeen met die van andere woonbestemmingen in het buitengebied. De huidige hoge ruimtelijke kwaliteit van het betreffende perceel blijft in de toekomst gehandhaafd.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKachterdijk37-on01 .

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpBNKachterdijk37-on01 .

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van 13 juli 2017 tot en met 23 augustus 2017 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

  • 1.

    schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

  • 2.

    mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw De la Croix van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 4848.

  • 3.

    digitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven