Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ‘Babberichseweg 32’ Zevenaar

Logo Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Babberichseweg 32’ als ontwerp ter inzage legt. Het bestemmingsplan voorziet in de (her)ontwikkeling van het perceel Babberichseweg 32. In totaal wordt ca 9000 m2 aan kassen en 5000 m2 aan constructieve aardbeientunnels gesloopt. In ruil daarvoor worden twee woningen toegevoegd aan het bebouwingslint van de Babberichseweg, binnen een landschappelijk passende opzet.

In het kader van dit bestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de hoogst optredende geluidsbelasting op de gevels van de nieuwe woningen vanwege het wegverkeer en het spoorweglawaai de geldende voorkeursgrenswaarden overschrijdt. Omdat maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelasting niet toepasbaar zijn, dienen op grond van artikel 110a lid 1 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor dit project te worden vastgesteld.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 13 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Vergunningen van de Publieksbalie in het BAThuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.PV00BABBW32-ON01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor mondelinge zienswijzen en reacties kan een afspraak worden gemaakt met de heer Staps, telefoonnummer 0316 595 250.  

 

Zevenaar, 12 juli 2017

Naar boven