Terinzageligging ontwerpbestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) en bijbehorende ontwerp omgevingsvergunning voor activiteiten bouwen en slopen in beschermd stadsgezicht

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 27 juni 2017 het ontwerpbestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) vrijgegeven voor terinzageligging. Het College heeft tevens besloten de coördinatieregeling uit artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen. De omgevingsvergunning voor het realiseren van de fietsenstalling, bestaande uit de activiteiten bouwen en slopen in een beschermd stadsgezicht, wordt tegelijk met het bestemmingsplan voorbereid en bekendgemaakt.

Het doorlopen van de coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden, te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het is niet mogelijk tegen het coördinatiebesluit zelf bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

In verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit worden het ontwerpbestemmingplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en slopen in een beschermd stadsgezicht met ingang van 10-07-2017 gedurende een periode van zes weken voor een ieder terinzage gelegd. Het bestemmingsplan maakt een bouwwerk in het water van de Lijnbaansgracht ter hoogte van De Melkweg voor het stallen van fietsen mogelijk. Het bouwwerk zal een groot deel van de gracht overkluizen en plaats bieden aan ruim 500 fietsen. De fietsenstalling maakt onderdeel uit het Programma (brom)fietsparkeren van het project Herinrichting Leidseplein en zorgt er samen met de andere oplossingen (stallingen in openbare ruimte en een ondergrondse fietsenstalling onder het Kleine Gartmanplantsoen) voor dat er voldoende stallingsgelegenheid is in de omgeving van het Leidseplein. De omgevingsvergunning zorgt ervoor dat het bouwwerk gebouwd kan worden en dat de bestaande bouwwerken in de openbare ruimte gesloopt kunnen worden.

Terinzageli gging

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr.234A (De Melkweg) digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met ID NL.IMRO.0363.A1604BPSTD-OW01.

Zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en slopen in een beschermd stadsgezicht liggen ter inzage bij het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de omgevingsvergunning naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Bij deze zienswijze hoeft geen onderscheid gemaakt te worden in de besluiten waarop de zienswijze betrekking heeft; de zienswijze wordt geacht te zijn gericht tegen alle gecoördineerd voorbereidde besluiten.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 14 020

Amsterdam, 10 juli 2017

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven