Vastgesteld bestemmingsplan Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best

Logo Oirschot

De gemeenteraad van Oirschot heeft op 20 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best’ (NL.IMRO.0823.BPBGWEGINFRA-VAST) gewijzigd vastgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het aanpassen van bestaande en de aanleg van nieuwe weginfrastructuur in het noordwestelijk deel van Eindhoven en de aangrenzende delen van Best en Oirschot. Het bestaat vooral uit de volgende infrastructurele maatregelen:

1. opwaarderen van de afwikkelcapaciteit van de Anthony Fokkerweg, de aansluitingen op de N2 en Flight Forum;

2. aanleggen van een verbindingsweg westelijk langs het Beatrixkanaal tussen de A58 en Anthony

Fokkerweg (waaronder Spottersweg) en bijbehorende aansluiting op de Landsardseweg en de Luchthavenweg;

3. aanleggen van een verbindingsweg tussen GDC Acht en de A58 via BIC-Noord;

4. realisatie van een hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-verbinding op de Landsard;

5. realisatie van een aansluiting op bedrijventerrein Westfields;

6. realisatie van (een deel van) de Groene Corridor door het afsluiten van de Oirschotsedijk voor doorgaand autoverkeer ter hoogte van de brug over het Beatrixkanaal.

Voor het grondgebied van Oirschot betekent het specifiek de realisatie van een nieuwe weg boven Westfields Logistiek en het realiseren van een aansluiting van dit bedrijventerrein op de nieuwe weg. Het betekent tevens, dat dit bestemmingsplan het mogelijk gaat maken om een fietsbrug te realiseren ter hoogte van het Beatrixkanaal/Spottersweg zodat de Eindhovense-/Oirschotsedijk vanaf dat punt kan worden afgesloten voor doorgaand auto verkeer.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben kort samengevat betrekking op:

  • 1.

    Wijziging regeling luchtvaartverkeerzone;

  • 2.

    Wijzigen van de bestemmingsplangrens c.q de grens van de bestemming ‘Verkeer’ ter hoogte van de Eindhovensedijk in de gemeente Oirschot in die zin dat deze grens in noordelijke richting wordt uitgebreid. Dit is om een landschappelijk kwalitatieve inpassing van de Groene Corridor mogelijk te maken;

  • 3.

    Wijzigen van de bestemmingsplangrens c.q de grens van de bestemming ‘Verkeer’ ter hoogte van de Spottersweg aan de zuidzijde van de Eindhovensedijk in de gemeente Oirschot. Deze grens van de bestemming ‘Verkeer’ wordt in westelijke richting uitgebreid. 

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan vanaf donderdag 13 juli 2017 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0823.BPBGWEGINFRA-VAST. Ook kunt u het plan op afspraak inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. De beroepstermijn loopt met ingang van 14 juli tot en met 24 augustus 2017. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

 

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

• die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

• aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad

naar voren heeft gebracht;

• die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is. 

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 25 augustus 2017. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Oirschot, 12 juli 2017

Naar boven