Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 215-216 Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 215-216 vrijgegeven voor terinzagelegging.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Ouderkerkerdijk 215-216 ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het plangebied omvat het gehele perceel Ouderkerkerdijk 215-216.

Omschrijving van het plan

Het nieuwe plan is een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. Een bestemmingsplan is nodig om wonen ter plaatse van het historische pand “Oranjeveld” mogelijk te maken en het bestaande bouwvlak voor de nieuwbouw te schrappen. Het schrappen is noodzakelijk om te voorkomen dat op het perceel twee burgerwoningen kunnen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan voorziet in het herstel van het oude dijkhuis en het uitbouwen er van.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ouderkerkerdijk 215-216’ ligt, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 7 juli 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ouderkerkerdijk 215-216’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1502BPSTD-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, dhr. C. van der Velde. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, dhr. C. van der Velde, telefoonnummer 14 020 en emailadres c.van.der.velde@amsterdam.nl.

Amsterdam,6 juli 2017

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven