Terinzagelegging ontwerpuitwerkingsplan “Sion – deelplan 13 en 16(Sion-’t Haantje), Rijswijk

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor de deelplannen 13 en 16 in Sion, gelegen binnen de op 13 september 2016 door de gemeenteraad vastgestelde 2e herziening van het bestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’ (gelegen in RijswijkBuiten), een ontwerp uitwerkingsplan is opgesteld. Het voorliggende uitwerkingsplan is concreet bedoeld voor de bouw van maximaal 121 woningen, verspreid over de deelplannen 13 en 16 in het deelgebied Sion.

Met het ontwerp uitwerkingsplan “Sion – deelplan 13 en 16” wordt toepassing gegeven aan de uitwerkingsverplichting in het artikel 21 (bestemming “Wonen – Uit te werken 1”) naar de directe, globale eindbestemming “Woongebied”.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeurswaarde door het wegverkeer op de Rijksweg A4, de route Terras van Sion - Laan van Sion en de Prinses Beatrixlaan. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

De procedure om hogere grenswaarden vast te stellen wordt door de Omgevingsdienst Haaglanden doorlopen. De ontwerp beschikking hogere grenswaarden wordt evenwel gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage gelegd.

Het ontwerp uitwerkingsplan, het ontwerp vaststellingsbesluit en de ontwerp beschikking hogere grenswaarden en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 7 juli 2017 tot en met donderdag 17 augustus 2017 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.upsiondp13en16-ON01).

Gedurende deze termijn kan eenieder zienswijzen op het ontwerp uitwerkingsplan sturen aan het College van B&W, t.a.v. T. Koolstra, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Rijswijk, 6 juli 2017

Burgemeester en wethouders,

drs. M. J. Bezuijen ,

burgemeester

drs. M. Middendorp MPC,

secretaris

Naar boven