Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitenrand, partiële herziening 2017’.

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eemnes op 3 juli 2017 het bestemmingsplan ‘Buitenrand, partiële herziening 2017’ gewijzigd en geamendeerd heeft vastgesteld. Dit besluit is genomen ingevolge van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het bestemmingsplan heeft het kenmerk

NL.IMRO.0317.BPphBuitenrand2017-Va01.

Het bestemmingsplan

In 2014 heeft de raad van de gemeente Eemnes het ‘moederplan’ "Buitenrand 2012" vastgesteld. Dat bestemmingsplan bevat in grote lijnen twee deelgebieden: het gebied Goyergracht tussen de autosnelweg A27 en de gemeentegrens met Laren en Blaricum en het bedrijventerrein in Eembrugge.

Sinds de vaststelling in 2014 zijn meerdere besluiten genomen die aanleiding gaven het plandeel Goyergracht op onderdelen te herzien. Het betreft de volgende besluiten:

  • -

    de reactieve aanwijzing van de provincie Utrecht (1 april 2014);

  • -

    de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (13 mei 2015);

  • -

    het voorbereidingsbesluit van de gemeenteraad (25 januari 2016).

Daarnaast is een aantal ambtshalve aanpassingen verwerkt die de lees- en bruikbaarheid van het bestemmingsplan vergroten, alsmede enkele actuele zaken.

Bij de vaststelling van het plan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Ambtshalve, maar ook naar aanleiding van onderdelen van de vier ingediende zienswijzen op het eerdere ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen staan beschreven in de ‘Nota zienswijzen’ welke onderdeel uitmaakt van de toelichting bij het bestemmingsplan (zie volgende alinea).

Tot slot is er een amendement aangenomen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit. Het raadsbesluit is bij het bestemmingsplan gevoegd.

Periode van terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 7 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het bestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl > Een plan bekijken > Bestemmingsplannen > Naam > Tik in: “Buitenrand” > Zoeken > Klik rechts in het scherm de juiste vastgestelde versie aan van “Buitenrand, partiële herziening 2017” (vastgesteld 2017-07-03).

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag een beroepschrift worden ingediend door degene die eerder een zienswijze bij de raad heeft ingediend. Daarnaast kan een ieder een beroepschrift indienen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het eerder ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Tot slot kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken een beroepschrift indienen.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan voor spoedeisende zaken een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Ook voor een dergelijk verzoek is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven