Ontwerpbestemmingsplan ‘Wolfheze 2017’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Wolfheze 2017’ met ingang van woensdag 12 juli 2017 gedurende zes weken, dus tot en met 22 augustus 2017, ter inzage ligt in het gemeentehuis. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0188wh-on01 en op de gemeentelijke website http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0188wh-/NL.IMRO.0274.bp0188wh-on01.

 

Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het dorp Wolfheze. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van het nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Wolfheze 2007’ en ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden hersteld. Het plangebied wordt als volgt globaal begrensd: In het noorden door sportpark Duitsekampweg (Wondanseck), de woningen met tuinen aan de Duitsekampweg en de ten noorden daarvan gelegen agrarische percelen (tot aan het perceel Wolfhezerweg 110-112), het Schild en de toegang naar Camping Lindenhof en Camping Lindenhof zelf. In het oosten door de Reijerskamp, Parallelweg, de Boshoeve, de oostelijke grens van Pro Persona. In het zuiden door het fietspad van de Heelsumseweg en de A50. In het westen door de gemeentegrens met Arnhem. De locatie van voorheen Willemsen Naaldhout, aan de Duitsekampweg, ligt niet in het bestemmingsplan.

 

Tijdens genoemde termijn kan iedereen, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze vragen wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak te maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven