Herstelbesluit bestemmingsplan ‘1e herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel’

Logo Uden

College van gemeente Uden,

5 juli 2017,

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend dat de gemeenteraad van Uden op 22 juni 2017 het bestemmingsplan ‘1e herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel’ met idn NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-VA02 opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een herstelbesluit op grond van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht. Dit artikel biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd ‘herstelbesluit’.

Uitspraak voorlopige voorzieningenrechter

Het bestemmingsplan 1e herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel is op 6 oktober 2016 vastgesteld. Tegen het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Raad van State en tevens een voorlopige voorziening aangevraagd. De rechter heeft in deze procedure de werking van het bestemmingsplan geschorst. De reden hiervoor is dat niet voldoende zou zijn onderbouwd dat het bedrijf de noodzaak heeft tot uitbreiden. Met het raadsbesluit van 22 juni 2017 zijn enkele wijzigingen in het bestemmingsplan doorgevoerd en is er een rapportage opgesteld waarin is aangetoond waarom het bedrijf de noodzaak heeft tot uitbreiding op deze locatie. Voor de inhoud van de rapportage heeft de gemeenteraad geheimhouding ex artikel 25 Gemeentewet opgelegd. Een samenvatting van de rapportage is wel toegevoegd aan het bestemmingsplan.

Inzien

Het herstelbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘1e herziening Zeelandsedijk 28-30a’ liggen vanaf 6 juli 2017 gedurende zes weken, dus tot en met 16 augustus 2017, tijdens de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website (www.uden.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het herstelbesluit (instellen beroep)

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het herstelbesluit.

Degene die reeds beroep heeft ingesteld tegen bestemmingsplan ‘’1e herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel’’, hoeft dat niet opnieuw te doen. De Raad van State betrekt het herstelbesluit bij de verdere behandeling van het lopende beroep.

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar van de afdeling Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413

Uden, 5 juli 2017

Burgemeester en wethouders van Uden

De secretaris

mr. J.M. Smarius

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven