Coördinatieregeling bouwplan Groenestraat 3 en ontwerpbestemmingsplan Groenestraat 3 Loo

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 6 juli 2017 tot en met woensdag 16 augustus 2017 voor een ieder ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan “Groenestraat 3 Loo”, met identificatienummer NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED015-ON01;

  • het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonhuis met bijgebouwen (zaaknummer 17SZ0654).

Bestemmingsplan

Aan de Groenestraat 3 te Loo bevindt zich een vrijstaande woning. Deze zal worden gesloopt en vervangen door een nieuwe, grotere woning. De nieuwbouw woning zal meer noordelijk op het perceel worden gerealiseerd en wordt landschappelijk ingepast. Op de nieuwbouwlocatie zijn op basis van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2013” geen bouwmogelijkheden vanwege het ontbreken van de woonbestemming. Hierdoor is een bestemmingsplanherziening noodzakelijk.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Duiven maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juli 2017 tot en met woensdag 16 augustus 2017 voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken via de afsprakenmodule op de gemeentelijke website www.duiven.nl of via telefoonnummer (0316) 27 91 11. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED015-ON01).

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. U kunt een zienswijze niet via email of digitaal indienen.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandeld ambtenaren mevrouw L. van Zeben (in de periode 6 juli t/m 30 juli) en mevrouw M. Giezen (in de periode van 31 juli t/m 16 augustus) bereikbaar via (0316) 279 111.

Naar boven