Bestemmingsplan Straten 17 Naast in Oirschot gewijzigd vastgesteld

Logo Oirschot

Op 20 december 2016 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Straten 17 Naast” met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPOIStraten17N-VAST gewijzigd vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Inhoud van het bestemmings plan

Dit bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om één Ruimte voor Ruimte- woning met bijgebouwen te realiseren op de locatie Straten ongenummerd in Oirschot. Het gaat om het perceel kadastraal bekend gemeente Oirschot sectie M, nummer 579, gelegen naast Straten 17.

Wijziging en

Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van een zienswijze van het waterschap gewijzigd. Het perceel kadastraal bekend gemeente Oirschot sectie M, nummer 564 maakt geen onderdeel meer uit van het bestemmingsplan omdat het niet de bedoeling is dat deze van een woonbestemming wordt voorzien. Het gaat om een strook grond van het waterschap waar een sloot in is gelegen.

Geen reactieve aanwijzing van de provincie

Wij hebben het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op 21 december 2016 naar de provincie Noord-Brabant gestuurd. De provincie heeft laten weten dat er geen reden is om een reactieve aanwijzing te overwegen.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 26 januari 2017 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=

NL.IMRO.0823.BPOIStraten17N-VAST

Ook kunt u het plan inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien, kunt u een afspraak inplannen. De beroepstermijn loopt met ingang van 27 januari t/m 9 maart 2017. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven