Besluit van de Minister van Economische Zaken van 30 juni 2017, nr. WJZ/17103579, tot wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten en het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet ruimtevaartactiviteiten in verband met de actualisatie van de functiebenamingen van de toezichthouders

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 24, eerste lid, van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten en 13, eerste lid, van de Wet ruimtevaartactiviteiten;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten wordt ‘inspecteur, medewerker handhaving, senior medewerker handhaving’ vervangen door: coördinerend/specialistisch inspecteur, senior inspecteur, inspecteur/medewerker toezicht.

ARTIKEL II

In artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet ruimtevaartactiviteiten wordt ‘specialistisch/coördinerend inspecteur’ vervangen door: coördinerend/specialistisch inspecteur.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 30 juni 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

TOELICHTING

In de artikelen 24, eerste lid, van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten en 13, eerste lid, van de Wet ruimtevaartactiviteiten is bepaald dat bij besluit van de Minister van Economische Zaken aangewezen ambtenaren belast zijn met het toezicht op de naleving van een aantal bepalingen uit deze wetten. Deze ambtenaren zijn aangewezen in het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten en het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet ruimtevaartactiviteiten.

Met het onderhavige wijzigingsbesluit zijn de functiebenamingen van de toezichthouders in voormelde besluiten geactualiseerd, zodat deze aansluiten bij de functiebenaming die thans in het Functie Gebouw Rijk (FGR) gehanteerd worden.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven