Vastgesteld bestemmingsplan‘Gasthuisstraat 112-128, Kaatsheuvel’en omgevingsvergunning

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.BPGasthuisstrKH124-VA01

De gemeenteraad besloot op 21 juli 2016 de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren voor het plan ‘Gasthuisstraat 112-128, Kaatsheuvel’. Met gebruik van de coördinatieregeling kunnen meerdere besluiten gelijktijdig voorbereid worden. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de ‘Gasthuisstraat 112-128, Kaatsheuvel’ maken de vervanging (sloop en nieuwbouw) van de supermarkt mogelijk. Daarnaast worden enkele kleinere winkels en een restaurant gerealiseerd. Op de verdieping komt een hotel.

Bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 22 juni 2017 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Gasthuisstraat 112-128, Kaatsheuvel’ ongewijzigd vast te stellen.

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 26 juni 2017 een omgevingsvergunning heeft verleend voor bovengenoemd plan.

Inzagetermijn

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 6 juli 2017 tot en met woensdag 16 augustus 2017. U kunt terecht in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de informatiebalie in Het Klavier.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de verleende omgevingsvergunning kunt u digitaal inzien op: www.loonopzand.nl. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0809.BPGasthuisstrKH124-VA01).

Beroep instellen

Doordat de coördinatieregeling van kracht is voor het plan ‘Gasthuisstraat 112-128, Kaatsheuvel’ kunt u tegen beide besluiten, vaststelling van het bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning, in één keer beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven.

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan niet in werking dan nadat op het verzoek is beslist.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan binnen de beroepstermijn, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Wilt u meer informatie? Neem voor informatie over het bestemmingsplan contact op met Joost Smeulders van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0416-289206 of e-mail: j.smeulders@loonopzand.nl. Voor meer informatie over de omgevingsvergunning neemt u contact op met Twan van Dongen van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht & Veiligheid via telefoonnummer 0416-289147 of e-mail t.dongen@loonopzand.nl.

Naar boven