Bestemmingsplan “Havengebied-West 2016” (NL.IMRO.0153.bp00092-0003)

Logo Enschede

In zijn vergadering van 12 juni 2017 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan “Havengebied-West 2016” gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan “Havengebied-West 2016” bestaat uit de rioolwaterzuivering Enschede-West in het noorden en het bedrijventerrein “Transportcentrum Twente” in het zuiden met daartussen het Twentekanaal, voor zover gelegen tussen de gemeentegrens met Hengelo in het westen en de Auke Vleerstraat in het oosten. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Enschede-Hengelo en de Elsbeek in het noorden, de Auke Vleerstraat in het oosten, Twekkelo in het zuiden en zuidwesten en de Elsbeek ten westen van de RWZI.

Het bestemmingsplan “Havengebied-West 2016” is conserverend en beoogt hoofdzakelijk de bestaande situatie vast te leggen en te voorzien van een actuele juridisch-planologische regeling. Daarnaast maakt het bestemmingsplan op het Transportcentrum twee qua aard en omvang relatief beperkte nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk. Voor het voormalige dienstencentrum op het Transportcentrum, Auke Vleerstraat 140, wordt voorzien in een functieverruiming om de in dat pand gevestigde bedrijven passend te kunnen bestemmen. Op de voormalige Hartmanlocatie in het uiterste westen van het Transportcentrum, Transportcentrum 33, wordt het bouwvlak vergroot om de toekomstige nieuwbouw 2e fase van een nog te bouwen nieuw logistiek en distributiecentrum mogelijk te maken.

Inzien bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 6 juli 2017 zes weken voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan digitaal inzien:

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00092-0003

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.BP00092-/NL.IMRO.0153.BP00092-0003/

Tot de ter inzage gelegde stukken behoort onder andere een overzicht van de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Papieren versie bestemmingsplan inzien of nadere toelichting:

Wilt u liever de papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan inzien of een nadere toelichting? Onder het bovenstaande kopje ‘Ruimtelijke plannen Algemeen, procedures – zienswijzen naar voren brengen’ staan daarvoor de mogelijkheden..

Reageren

Belanghebbenden kunnen van 7 juli tot en met 18 augustus 2017 schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onder het bovenstaande kopje ‘Ruimtelijke plannen Algemeen, procedures – beroep instellen’ staat hoe u dat kunt doen.

Naar boven