Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 29 juni 2017, nr. 2017-0000102342, tot wijziging van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt en de Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 31 oktober 2016 tot openstelling van een tweede aanvraagtijdvak, vaststelling van subsidieplafonds voor dit aanvraagtijdvak en aanpassing van de subsidieplafonds voor het eerste aanvraagtijdvak in het kader van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt (Stcrt. 2016, 59110) in verband met de aanpassing van de subsidieplafonds voor het eerste en tweede aanvraagtijdvak in het kader van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies en artikel 5, derde lid, van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING TIJDELIJKE REGELING COFINANCIERING PROJECTEN DIENSTVERLENING WERKZOEKENDEN EN PROJECTEN SAMENWERKING EN REGIE ARBEIDSMARKT

In artikel 5, tweede lid, onderdeel b, van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt wordt ‘€ 7.950.000’ vervangen door: € 4.200.000.

ARTIKEL II. WIJZIGING REGELING VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 31 OKTOBER 2016 TOT OPENSTELLING VAN EEN TWEEDE AANVRAAGTIJDVAK, VASTSTELLING VAN SUBSIDIEPLAFONDS VOOR DIT AANVRAAGTIJDVAK EN AANPASSING VAN DE SUBSIDIEPLAFONDS VOOR HET EERSTE AANVRAAGTIJDVAK IN HET KADER VAN DE TIJDELIJKE REGELING COFINANCIERING PROJECTEN DIENSTVERLENING WERKZOEKENDEN EN PROJECTEN SAMENWERKING EN REGIE ARBEIDSMARKT (STCRT. 2016, 59110)

Artikel 2 van de Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 31 oktober 2016 tot openstelling van een tweede aanvraagtijdvak, vaststelling van subsidieplafonds voor dit aanvraagtijdvak en aanpassing van de subsidieplafonds voor het eerste aanvraagtijdvak in het kader van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt (Stcrt. 2016, 59110) wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a wordt ‘€ 7.750.000’ vervangen door: € 12.000.000.

2. In onderdeel b wordt ‘€ 11.000.000’ vervangen door: € 10.500.000.

ARTIKEL III. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, met dien verstande dat:

  • a. artikel I terugwerkt tot en met 15 juli 2016; en

  • b. artikel II terugwerkt tot en met 28 november 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 29 juni 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

De aanvraagtijdvakken voor het indienen van subsidieaanvragen op grond van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt zijn gesloten.

De subsidieaanvragen die zijn ingediend in het eerste aanvraagtijdvak zijn beoordeeld. In het eerste aanvraagtijdvak is een deel van het budget dat beschikbaar was gesteld voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt onbenut gebleven. Een deel van het onbenut gebleven budget is gebruikt ter verhoging van het subsidieplafond voor projecten dienstverlening in het eerste aanvraagtijdvak.1 Ook de meerderheid van de subsidieaanvragen die zijn ingediend in het tweede aanvraagtijdvak zijn beoordeeld. Evenals in het eerste aanvraagtijdvak is in het tweede aanvraagtijdvak een deel van het budget dat beschikbaar is gesteld voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt onbenut gebleven. Voor de projecten dienstverlening overstijgt het totaal van het aangevraagde subsidiebedrag juist het subsidieplafond.

Om de met regeling beoogde beleidseffecten zoveel mogelijk te realiseren, wordt het wenselijk geacht dat subsidieaanvragen die aan de voorwaarden voldoen waar mogelijk kunnen worden gehonoreerd. In dit kader is besloten om een deel van het onbenutte budget voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt uit het eerste en tweede aanvraagtijdvak te gebruiken om het subsidieplafond voor projecten dienstverlening in het tweede aanvraagtijdvak te verhogen. Concreet wordt het subsidieplafond voor projecten dienstverlening in het tweede aanvraagtijdvak verhoogd van € 7.750.000 naar € 12.000.000. Het totale budget voor de projecten blijft conform artikel 4, eerste lid, van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt € 37.500.000.

Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat de verlaging van de subsidieplafonds voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt in het eerste en tweede aanvraagtijdvak geen gevolgen heeft voor subsidieaanvragen die zijn ingediend voor deze projecten. Alle subsidieaanvragen voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt zijn reeds beoordeeld en het gaat slechts om een overheveling van budget dat onbenut is gebleven.

Deze regeling treedt de dag na de dag van publicatie in de Staatscourant in werking. Artikel I werkt terug tot en met 15 juli 2016, aangezien op die dag het eerste aanvraagtijdvak is opengesteld. Artikel II werkt terug tot en met 28 november 2016, aangezien op die dag het tweede aanvraagtijdvak is opengesteld.

Hiermee wordt gerealiseerd dat het onbenutte deel van het budget kan worden besteed aan de subsidieaanvragen voor projecten dienstverlening die zijn ingediend in het tweede aanvraagtijdvak, maar die nog niet zijn gehonoreerd in verband met het bereiken van het subsidieplafond.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher


X Noot
1

Artikel 3 van de Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 31 oktober 2016 tot openstelling van een tweede aanvraagtijdvak, vaststelling van subsidieplafonds voor dit aanvraagtijdvak en aanpassing van de subsidieplafonds voor het eerste aanvraagtijdvak in het kader van de Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt (Stcrt. 2016, 59110).

Naar boven