Ontwerpbestemmingsplan Leeuwenlaan 34, Kern 's-Graveland en landgoederen

Logo Wijdemeren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Leeuwenlaan 34 ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Leeuwenlaan 34 ziet op het uitvoeren van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State van 5 maart 2014. De Afdeling heeft aangegeven dat in het bestemmingsplan ‘Kern ’s Graveland en landgoederen’ van 1 november 2012 onvoldoende naar voren komt dat de ondergeschikte functies behorende bij de kwekerij van Leeuwenlaan 34 ondergeschikt zijn. De gemeente herstelt nu deze fout door de ondergeschikte functies in vierkante meters vast te leggen in het ontwerpbestemmingsplan. Tevens herstelt de gemeente een fout die eerder onopgemerkt is gebleven. De bestemming kwekerij bleek alleen te rusten op een bouwvlak in het plangebied. Dat was niet onze intentie. De bestemming kwekerij is gelijk getrokken met de agrarische bestemming.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Leeuwenlaan 34 ligt ingaande 6 juli 2017 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van 08.30 tot 12.30 uur), Rading 1, Loosdrecht. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via de website van de gemeente www.wijdemeren.nl evenals op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht. U kunt zienswijzen ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (035) 65 59 557. Wij maken u erop attent dat te zijner tijd tegen het vastgestelde bestemmingsplan Leeuwenlaan 34 beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indien u tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Leeuwenlaan 34 een zienswijze heeft ingediend.

Naar boven