Ontwerp bestemmingsplan Bitgum – Bitgummole 2017

Logo Menameradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel maken bekend dat met ingang van 17 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan Bitgum-Bitgummole 2017. U kunt het plan bekijken via de gemeentelijke website www.menameradiel.nl (klik op ‘bestemmingsplannen’ en vervolgens op ‘bestemmingsplannen in procedure’).

U kunt het plan tijdens openingstijden ook inzien bij de centrale balie van het gemeentekantoor in Menaam.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan Bitgum - Bitgummole 2017 is een actualisatie van het bestaande bestemmingsplan voor Bitgum - Bitgummole, dat dateert uit 2007. De veranderingen die de afgelopen 10 jaar hebben plaatsgevonden door nieuwbouw, verbouw en functieverandering zijn in het plan verwerkt. Het plan heeft betrekking op de bestaande dorpen. Omdat er in ruimtelijk opzicht niet veel ontwikkelingen in Bitgum en Bitgummole ophanden zijn, is het plan vooral een beschrijving van de bestaande situatie.

Omschrijving plangebied

Het plangebied omvat de bestaande dorpen Bitgum en Bitgummole. De plangrens van het bestemmingsplan wordt in belangrijke mate bepaald door de grenzen van het omringende landelijk gebied.

Rechtsbescherming

Voordat het plan wordt vastgesteld is iedereen in de gelegenheid om schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren te brengen. Reacties kunnen binnen de termijn van zes weken schriftelijk of per e-mail kenbaar worden gemaakt aan de gemeenteraad, postbus 3, 9036 ZW Menaam of gemeente@menameradiel.nl. U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met G. Hoekstra van de afdeling Romte via telefoon (0518) 45 29 00.

Naar boven