Vaststellingsbesluit Selectielijst voor de gemeentelijke en intergemeentelijke organen over de periode vanaf 1 januari 2017

kenmerk: NA/2017/1217430

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 5, tweede lid, onder b, van de Archiefwet 1995;

BESLUIT:

Artikel 1

De bij dit besluit gevoegde selectielijst voor de archiefbescheiden van gemeentelijke en intergemeentelijke organen opgemaakt of ontvangen over de periode vanaf 1 januari 2017 en de daarbij behorende toelichting worden vastgesteld voor de in Bijlage 1 bij de selectielijst genoemde gemeentelijke organen en in Bijlage 2 bij de selectielijst genoemde intergemeentelijke organen.

Artikel 2

De selectielijst voor de neerslag van de handelingen van gemeentelijke en intergemeentelijke organen over de periode vanaf 1 januari 1996 (actualisatie) (vastgesteld Stcrt. 2012, 11906) wordt afgesloten met ingang van 1 januari 2017.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is belast met de uitvoering van dit besluit, dat in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Den Haag, 23 juni 2017

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, namens deze, De algemene rijksarchivaris, M.L. Engelhard

De selectielijst behorend bij deze beschikking zal beschikbaar gesteld worden via www.nationaalarchief.nl/waardering-selectie/selectielijsten

Een belanghebbende kan tegen dit besluit beroep instellen bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waar hij zijn woonplaats heeft.

Naar boven