Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Centrum 2013, Badhuis, met toepassing van coördinatieregeling, Hengelo

Logo Hengelo

Realiseren van 29 appart e menten in het voormalige badhuis , met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening

Op 6 juli 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het realiseren van 29 appartementen in het badhuis. Met deze regeling wordt de voorbereiding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning gelijktijdig plaatsvindt. Tegen deze ontwerp besluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

 

Van 5 juli tot en met 15 augustus 2017 liggen de volgende ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage:

1. Het ontwerp bestemmingsplan Centrum 2013, Badhuis

2. De ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van 29 appartementen boven het voormalige badhuis en het handelen met gevolgen voor beschermde monumenten.

 

Ontwerp bestemmingsplan

De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de Oldenzaalsestraat, de Wemenstraat, de Drienerbeek en de sportvelden.

Domain Twente b.v. heeft een plan ingediend tot het optoppen van het badhuis om er 29 appartementen in te realiseren. Dit plan past niet in het vigerende bestemmingsplan Centrum 2013.

 

Ontwerp omgevingsvergunning

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van plan is een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van 29 appartementen boven het voormalige badhuis en het handelen met gevolgen voor beschermde monumenten.

 

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken van 5 juli tot en met 15 augustus 2017 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0105-0201 en op www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. het zaaknummer 2134710.

 

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van de ontwerp omgevingsvergunning schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij het college van B en W o.v.v. het zaaknummer 2134710.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Mariska de Vries of Geri Dijkhuis, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

 

 

Naar boven