Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ondergrondse hoogspanningsleiding tussen Hesselinks Es 16 en de Oude Needseweg in Borculo

Logo Berkelland

Op 20 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Borculo, Bedrijventerreinen 2011, herziening 2017-1 (150kV-leiding)” gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan regelt de bescherming van twee ondergrondse hoogspanningsleidingen. Door een herziening van de geldende bestemmingsplannen is het mogelijk om twee (korte) ondergrondse hoogspanningsleidingen, van het hoogspanningsstation naar de fabriek van FrieslandCampina Domo, aan te leggen en (bovengronds) te beschermen.

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaan uit het toevoegen aan de schakelbepaling (artikel 4):

  • dat het verboden is om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning ondergrondse energieleidingen en daarmee verband houdende constructies, installaties en apparatuur te amoveren ter plaatse van de dubbelbestemming “Waarde - Archeologische Verwachting 2”;

  • dat de bestemming “Leiding – Riool” wordt aangevuld met de voorwaarde dat voorafgaand aan het indrijven van 150 kV hoogspanningskabels, een privaatrechtelijke overeenkomst is afgesloten met de eigenaar van de aanwezige rioolpersleiding.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 5 juli tot en met 15 augustus 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBCL20170002-0100.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 16 augustus 2017 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Geen exploitatieplan

Dit bestemmingsplan maakt geen bouwplannen in de zin van de Grondexploitatiewet mogelijk. Het opstellen van een exploitatieplan of anterieure overeenkomst is dan ook niet aan de orde.

Naar boven