Vastgesteld bestemmingsplan Parkeerterrein de Worp

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 6 juli 2017 tot en met woensdag 16 augustus 2017 voor een ieder ter inzage ligt:

 

• het bij raadsbesluit van 28 juni 2017 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Parkeerterrein de Worp”.

 

Bestemmingsplan

De Melksterweide wordt deels ingericht als parkeerterrein, waar 222 permanente parkeerplaatsen aangelegd worden. Het terrein is al regelmatig in gebruik geweest als tijdelijke parkeervoorziening; met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt dat er een permanente parkeerplaats wordt aangelegd.

 

Aan het bestemmingsplan is een inrichtingsplan gekoppeld. In het inrichtingsplan is opgenomen hoe de locatie wordt ingericht. Het grootste deel van de Melksterweide blijft begraasd grasland. Aanvullende streekeigen beplanting draagt bij aan een goede inpassing van het parkeerterrein in het groene karakter van dit gebied. Een deel van de Bolwerksweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat hier een veiliger situatie ontstaat voor fietsers en voetgangers. Ook parkeren in de bermen wordt tegengegaan.

 

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op het terugbrengen van het aantal permanente parkeerplaatsen en het opnemen van een strook grasland voor ca. 105 auto’s die, bij publiekstrekkende evenementen, als reserve parkeerterrein bestemd is. Ook is een voorwaardelijke verplichting in de regels opgenomen ten behoeve van het uitvoeren van de maatregelen zoals opgenomen in het inrichtingsplan. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar de ‘Reactienota Inrichtingsvoorstel Parkeerterrein de Worp en Bestemmingsplan Parkeerterrein de Worp’.

 

De reactienota, het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zijn op de volgende manieren in te zien:

 

Inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P336-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P336-/NL.IMRO.0150.P336-VG01/

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekszaken Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Parkeerterrein de Worp’ ligt van donderdag 6 juli 2017 tot en met woensdag 16 augustus 2017 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 7 juli 2017 tot en met donderdag 17 augustus 2017 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven