Gemeente Uithoorn - Verkeersbesluit tijdelijke geslotenverklaring Koningin Julianalaan 3 t/m 21 juli 2017 - Uithoorn

Logo Uithoorn

Uithoorn, kenmerk: 2017032854

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

De Koningin Julianalaan wordt opnieuw herstraat zodat het beeld van de straat aansluit bij het gebied van de Waterlijn te Uithoorn, waarvan de Koningin Julianalaan deel uitmaakt. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren dient tijdelijk de weg voor alle verkeer te worden afgesloten zodat de werkzaamheden in een korte tijd voltooid kunnen worden. Om dit mogelijk te maken dient een tijdelijke geslotenverklaring voor alle verkeer ingesteld te worden zodat het werk op een veilige manier uitgevoerd kan worden, en de verkeersveiligheid geborgd is. Het werk is in twee fasen verdeeld waarbij in de eerste fase de Koningin Julianalaan, vanaf Marktplein tot aan de kruising met de Prins Clausstraat is afgesloten. In de tweede fase is de Koningin Julianalaan, vanaf Marktplein tot en met de kruising met de Prins Clausstraat afgesloten.

Een en ander wordt bewerkstelligd, uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers (art. 2, lid 1a en b Wegenverkeerswet 1994), door het plaatsen van het bord C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990, in de periode 3 juli tot en met 15 juli 2017 (tot aan de kruising Prins Clausstraat) en in de periode 17 tot en met 21 juli 2017 (tot en met de kruising met de Prins Clausstraat). Een en ander conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 2017-030069-02.

Tijdens de genoemde periode is parkeren in dit deel van de Koningin Julianalaan tevens niet toegestaan. Het gebied blijft steeds aan één zijde voor voetgangers toegankelijk gedurende de werkzaamheden. Voor gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding ingesteld.

 

Belangenafweging

De Koningin Julianalaan is onderdeel van het winkel- en uitgaansgebied bekend te Uithoorn als de Waterlijn (Wilhelminakade, Marktplein, Dorpsstraat). De Koningin Julianalaan verbindt Marktplein o.a. met het in de Prins Clausstraat gelegen parkeerterrein. Om de overlast voor bewoners en ondernemers zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een geslotenverklaring zodat de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode kunnen worden uitgevoerd. Door alle verkeer te weren van het deel van de Koningin Julianalaan waar gewerkt wordt, kunnen werkzaamheden uitgevoerd worden zonder dat werkverkeer/uitvoerder en weggebruikers elkaar hinderen. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

Voor gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding ingesteld. Voor voetgangers blijft het gebied steeds aan één zijde van de straat toegankelijk. Bewoners en ondernemers zijn voorafgaand aan de start van de werkzaamheden, op 21 juni 2017 per brief en e-mail geïnformeerd over de werkzaamheden en de tijdelijke - beperkte - bereikbaarheid.

Doel

Ten einde de werkzaamheden in de Koningin Julianalaan in een korte periode te kunnen bewerkstelligen en de verkeersveiligheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden te borgen wordt een geslotenverklaring voor alle verkeer ingesteld.

 

BESLUIT

  • 1.

    Een tijdelijke geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- en trekdieren of vee in te stellen van 3 juli t/m 15 juli 2017 in de Koningin Julianalaan vanaf de aansluiting met Marktplein tot de kruising met de Prins Clausstraat te Uithoorn, door het plaatsen van het bord C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 2017-030069-02.

  • 2.

    Een tijdelijke geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- en trekdieren of vee in te stellen van 17 juli t/m 21 juli 2017 in de Koningin Julianalaan vanaf de aansluiting met Marktplein tot en met de kruising met de Prins Clausstraat te Uithoorn, door het plaatsen van het bord C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 2017-030069-02.

Uithoorn, 29 juni 2017

namens dezen,

M.R. Kooymans

Afdelingshoofd

Afdeling Buurt

Uitvoeringsorganisatie Duo+

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    naam en adres,

  • 2.

    datum bezwaarschrift,

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt,

  • 4.

    de reden(en) waarom u bezwaar maakt,

  • 5.

    schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling,

  • 6.

    (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

Naar boven