Definitief besluit Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) en Hogere waarden Wet geluidhinder, Elzenweg 8 (naast 6) in Oldebroek.

Logo Oldebroek

 

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning hebben verleend voor het oprichten van een bedrijfswoning met garage/berging op het perceel Elzenweg 8 (naast 6) in Oldebroek (zaaknummer 0269201600272 en OLO nummer 2340567).

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden

voor het oprichten van een bedrijfswoning met garage/berging op het perceel Elzenweg 8 (Elzenweg naast 6) in Oldebroek op 7 juni 2017 is vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarden wordt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met de verleende omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Ontwerp- en definitief besluit omgevingsvergunning

De ontwerpvergunning is op 22 november 2016 gepubliceerd in de plaatselijke Huis aan Huis en in de Staatscourant en heeft van 23 november 2016 tot en met 3 januari 2017 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen tijdens de ter inzage termijn.

 

Het definitieve besluit omgevingsvergunning en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 5 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek.

Definitief besluit Hogere waarden

Op grond van de Wet geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen bedrijfswoning op het perceel Elzenweg naast 6 bedraagt echter maximaal 49 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor bedoelde bedrijfswoning een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 49 decibel.

 

Het definitieve besluit en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 5 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek.

Beroep Omgevingsvergunning

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen deze vergunning. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpvergunning en men belanghebbende is.

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Oldebroek, 4 juli 2017

Burgemeester en wethouders.

Naar boven